Loading...
Merken 2017-10-08T15:20:42+00:00

Wij staan voor…

Bio Skinzone staat voor huidverbetering, rust en aandacht. We bieden de gezichtsbehandelingen per tijd aan, en in deze tijd passen we de hele behandeling aan op jouw huid(conditie).
Hieronder staan de merken uitgebreid beschreven.

ESSE organic skincare

Esse is een Zuid Afrikaanse productlijn en zij zien geen enkele reden om chemicaliën te gebruiken om de huid te verbeteren, de natuur biedt ons namelijk alle actieve ingrediënten die we nodig hebben. Esse is voor mensen die effectieve, gezonde en natuurlijke producten willen die hun huid net zo veel beschermen als het milieu. Ze hebben een lange termijn visie op een gezonde huid en maken geen offers voor korte-termijn resultaten. De unieke natuurlijke conserveermiddelen zorgen ervoor dat de producten biologisch afbreekbaar zijn en vrij van parabenen, petrochemicaliën, synthetische geuren en synthetische kleurstoffen. Esse was in staat om levende, gezonde bacteriën toe te voegen aan huidverzorgingsproducten zonder consequenties op het gebied van houdbaarheid. Hiermee heeft Esse een absolute wereldprimeur. Esse ontwikkelt huid-verbeterende skincare producten van 100% plantaardige, pure ingrediënten zonder schadelijke toevoegingen.

Ze besteden aandacht aan de impact die hun bedrijfsactiviteiten op de wereld en om hun heen hebben. Esse is geaccrediteerd door de stichting proefdiervrij en goedgekeurd door de Vegan Society. Ze zijn gecertificeerd biologisch door Ecocert Frankrijk en geaccrediteerd door PhytoTrade Afrika en ondersteunt de Fair Trade-beweging. Ze zijn bijna klimaatneutraal en zijn betrokken bij het onderzoek naar alternatieve brandstof. Esse steunt eerlijke handel en lokale bronnen waar mogelijk en is geaccrediteerd partner van PhytoTrade Africa. Deze organisatie maakt zich sterk voor een betere levensstandaard en economische groei voor de bevolking in Afrika.

WEBSITE ESSE ORGANIC SKINCARE

UOGA UOGA

Bio Skinzone verkoopt natuurlijke make-up van het merk Uoga Uoga.
Uoga komt uit het Litouws, en betekent ‘bes’. Uoga Uoga is ontstaan in Litouwen, uit een hechte vriendschap tussen twee vrouwen, en letterlijk door de bessen. Twee jonge moeders maakten in hun vrije tijd verse maskers en crèmes voor het lichaam en gezicht, voor zichzelf en hun families. Hiervoor gebruikten ze onder andere bosbessen en kruiden.

In Litouwen gelooft men in de kracht en de magie van de natuur, en groeien kinderen op in en met de natuur. Toen steeds meer mensen de jonge vrouwen vroegen waar ze hun mooie cosmetica producten konden kopen, is Uoga Uoga ontstaan.
Bij de ontwikkeling van de make-up producten van Uoga Uoga worden uitsluitend natuurlijke, ongeraffineerde ingrediënten gebruikt: natuurlijke olie, klei, water, bloemen, honing en kruiden: allemaal zacht en bijzonder effectief voor de huid. De minerale make-up lijn is gemaakt van natuurlijke mineralen en verrijkt met het ‘Baltische goud’, amber. De vrouwen in de Baltische staten kennen al langer de bijzondere werking van amber, zij dragen allemaal een ketting of armband van amber, wat veroudering tegengaat. Uit onderzoek is gebleken dat barnsteenzuur, waar amber uit bestaat, boordevol antioxidanten zit, wat vroegtijdige veroudering van de huid tegengaat.

Voor de producten van Uoga Uoga worden geen synthetische aroma’s gebruikt, alleen pure essentiële oliën. Hierdoor hebben ze een natuurlijke, niet-chemische geur. De drijfkracht en het doel van Uoga Uoga is om de wereld een beetje schoner, zuiverder en mooier te maken.

In Litouwen is het merk een regelrechte hit, het heeft al diverse prijzen gewonnen. Het Ministerie van Economische zaken in Litouwen heeft het bedrijf al twee keer bekroond: in 2012 voor ‘de meest succesvolle jonge onderneming’ en in 2013 voor ‘de meest inspirerende vrouwelijke ondernemers.

Prachtig zeg!: Ondanks het succes van Uoga Uoga worden de producten nog steeds met de hand, in kleine hoeveelheden geproduceerd.

Zo weet je zeker dat de producten altijd vers zijn. En natuurlijk worden er nog steeds met de hand geplukte bessen gebruikt, dat is tenslotte de basis van het succes. Alle producten worden volgens eigen recept, met eigen unieke aroma’s en met een eigen design gemaakt. De namen van de producten worden zorgvuldig gekozen, en vrolijken je dag op, ze maken je blij.

Uoga Uoga inspireert vrouwen om niet alleen gezonder te leven, ok om zich vrijer te voelen en sterker te zijn, iedere dag een beetje meer. Daar dragen we bij Bio Skinzone graag ons steentje aan bij, daarom vind je bij ons een uitgebreid assortiment van deze mooie make-up producten!

BoHo Nagellak

De producten van BoHo Cosmetics zijn geïnspireerd op de jaren ’60, waarin de Flower Power generatie pleitte voor een leven in eenheid met de natuur. De Flower Power stijl werd gekenmerkt door kleurrijke patronen, bloemen in het haar en ‘vrijheid blijheid’. Deze sprekende kleuren, die het mooiste in jezelf naar boven halen, zie je, samen met de duurzaamheid, terug in de producten van het van oorsprong Franse merk BoHo. BoHo is opgericht door twee professionals uit de branche, met als uitgangspunt toegankelijke, betaalbare natuurlijke cosmetica. Ze wilden het idee dat duurzame producten op biologische basis altijd duur moeten zijn, voor eens en voor altijd uit de weg ruimen. Betaalbare natuurlijke cosmetica was dus het doel, uiteraard zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Als je een product van BoHo koopt, koop je niet alleen een product waarvan de ingrediënten natuurlijk zijn, maar ook indirect draag je bij aan duurzaamheid.  1 procent van de omzet wordt door BoHo gedoneerd aan verschillende fondsen die bijdragen aan de bescherming van het milieu. Daarnaast draagt het merk bij aan de herbossing in Frankrijk.  Uiteraard worden de producten van BoHo niet op dieren getest.  De nagellak van BoHo is een 7-free nagellak, dat betekend dat het geen tolueen, formaldehyde, dibutylftalaat, formaldehyde hars, parabenen, xyleen, en kamfer bevat. De nagellak verstoord dus niet de hormoonhuishouding en is niet slecht voor je gezondheid!

Petit & jolie

Petit&Jolie is de natuurlijke verzorgingslijn voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.
De komst van een baby is een enorme verandering in je leven. Als kersverse ouder wil je het beste voor je kindje. De onzekerheid die er in het begin vaak is (hoe doe ik mijn kindje in bad, hoe verschoon ik een luier) verdwijnt vaak al snel en geeft ruimte voor genieten. Genieten van die kleine handjes en voetjes, die lieve trekjes in het gezicht. Trekjes die je herkent van jezelf. De eerste voorzichtige glimlach. De tevredenheid als een kindje in het warme water van het badje heen en weer wordt gewiegd. Geweldig! Hier staat Petit&Jolie voor, zorgeloos genieten van het mooie van de natuur. En zeg nu zelf, ‘wat puur is wil je toch puur houden …’

Petit&Jolie wil baby´s, kinderen en ouders kunnen laten genieten van al het goede dat de natuur ons al eeuwenlang biedt. Alle producten zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en indien mogelijk zijn de natuurlijke ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.

In de producten van Petit&Jolie zitten geen parabenen, paraffine of PEG ingrediënten.  Daarnaast maken wij ook geen gebruik van synthetische geur- en kleurstoffen of synthetisch conserveringsmiddelen.

Afrika Organics

Africa Organics bied 100% natuurlijke, gecertificeerd biologische haar- en lichaamsverzorgingslijn aan die Afrika’s meest krachtige, plantaardige ingrediënten bevat. Tegelijkertijd werken we aan het verbeteren van het welzijn van Afrikaanse gemeenschappen en de biodiversiteit.

Bij het samenstellen van Africa Organics hebben ze de EcoCert- en COSMOS-standaarden als uitgangspunt gebruikt en hebben daar hun ethische normen en waarden overheen gelegd. Ze hebben hierbij gekeken naar de gevoeligheid van de huid en gegevens over biologisch afbreekbaarheid en de productieprocessen van alle ingrediënten.

Er zou natuurlijk helemaal niks aan zijn als ze geen nieuwe doorbraken zouden realiseren, dus ze hebben de 100% natuurlijke status als doel gesteld bij al onze producten, inclusief haarverzorgingsproducten.

Biologische certificering is bij Africa Organics een logisch gegeven. Ze hebben dan ook bepaald dat ze minimaal 5% van de kostprijs van het ruwe materiaal aan PhytoTrade gewonnen ingrediënten besteden, zodat ze de Afrikaanse gemeenschappen daadwerkelijk voordeel bieden. Ook hebben ze ingrediënten uit de producten weggelaten waarvan zij vinden dat ze niet geschikt zijn voor de (gevoelige) huid.

Africa Organics werkt zeer nauw samen met PhytoTrade Africa. Zij monitoren de duurzaamheid van het oogsten in het wild en zorgen ervoor dat de gemeenschappen die oogsten eerlijk en snel betaald krijgen. En zodoende weet jij dat elke keer als je een van onze producten koopt, iemand in het wilde, ongerepte deel van Afrika hiervan de voordelen plukt.

Ze zijn gecertificeerd biologisch door het Franse EcoCert, zodat je weet dat onze producten de biologische landbouw ondersteunen. Ze zijn zelfs een stap verder gegaan: de producten zijn gecertificeerd als ’100% van natuurlijke oorsprong’. Ook zijn de producten gecertificeerd veganistisch en proefdiervrij.

Met de verpakking hebben ze zich aangesloten bij de cradle to cradle technologie. Zij zien het product als een biologische en onze verpakking als een technische voedingsstof. Dit betekent dat ze zich primair richten op de recyclebaarheid van de verpakking en nemen hierin het productieproces mee. De verpakking zijn van LDPE en de dop van PP. Beide zijn geaccepteerd door EcoCert.

Superfoods

Echte schoonheid komt niet alleen van buiten, maar ook zeker van binnen. Bio Skinzone is zich er bewust wat voeding voor invloed heeft op de huid en houd zich regelmatig bezig met de combinatie, voeding & huid. Aangezien we niet meer dezelfde hoeveelheid vitamines uit onze voeding kunnen krijgen is het (in sommige gevallen) belangrijk om dit te suppleren. Bio Skinzone werkt samen met de Superfoodshop die ooit is opgericht door een groep orthomoleculaire therapeuten. De reden van het opzetten van de SuperfoodShop komt af van de patiënten en cursisten. Door de orthomoleculaire therapeuten werd namelijk geadviseerd welke voeding en welke supplementen te gebruiken. Hierbij raadden zij zeer specifieke producten aan vanwege de kwaliteit.

Er zijn erg veel verschillende gezondheidsproducten te verkrijgen tegenwoordig. Maar helaas zijn de meeste niet van een goede kwaliteit. Steeds meer mensen worden bewuster van hun gezondheid, hun lichaam, hun dagelijkse voeding, de voedingsindustrie en de zieken in hun omgeving. We willen nu steeds meer gezonder zijn en leven. De industrie weet dat en speelt daarop in. Dat doen ze door “gezondheidsproducten” op de markt te brengen voor de “bewuste” consument. De meeste producten doen helaas meer kwaad dan goed. Door het gebruik maken van goedkope, synthetische grondstoffen en toevoegingen wordt ook de “bewuste” consument op de verkeerde been gezet.

Kiezen voor een gezonder leven is al een drempel op zich. Maar als het ons ook nog moeilijker wordt gemaakt door de “gezondheidsindustrie” staat men al snel met de handen in het haar. Vandaar dat wij altijd hele specifieke producten aanraadden aan de patiënten en cursisten. Deze producten waren helaas niet allemaal te verkrijgen in 1 winkel en was dit erg onhandig voor iedereen. Om het gemakkelijker te maken hebben, is de SuperfoodShop ontstaan.

Producten die te verkrijgen zijn van de SuperfoodShop zijn dus alleen van de hoogste kwaliteit. Hierbij houden wij rekening met vele verschillende factoren, zoals de bron, de herkomst, biologisch & organic, productie, leverancier, samenstelling, vervuiling, prijs , dosering enzovoort.

Permsal

Bij Bio Skinzone verkopen wij pure magnesium in verschillende vormen. Magnesium is na zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. Magnesium stuurt meer dan 350 lichaamsprocessen aan.

Symptomen van een tekort aan magnesium:

 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Hoofdpijn of migraine
 • Spierkramp, restless legs of spierpijn
 • Slechte nachtrust
 • Hart & vaatziekten
 • Huidproblemen
 • Reumatische klachten

Het mineraal is nodig voor:

 • de ontspanning van spieren
 • de opbouw van lichaamseiwit
 • het vrijmaken van energie uit voeding
 • het vormen van gezonde botten
 • het verhogen van weerstand tegen stress
 • het versterken van het
  geheugen en concentratievermogen,
 • het reguleren van het calcium-, zink-,
  kalium- en vitamine D-gehalte in ons lichaam,
 • de overdracht van zenuwprikkels.

Elk mens heeft gemiddeld 400 milligram magnesium per dag nodig. Deze behoefte wordt nog groter bij bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken die veel fosfaten bevatten. Deze fosfaten binden zich aan magnesium waardoor het niet meer opgenomen kan worden door het lichaam. Ook suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals taart, gebak en andere zoetigheden met een hoog geraffineerd suikergehalte verhogen de behoefte aan magnesium.

De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium uitscheiden, ongeacht de hoeveelheid beschikbare magnesium, wat vervolgens aangevuld moet worden. Bij veel stress, een recente operatie of ziekte heeft het lichaam ook meer magnesium nodig dan normaal. Idealiter wordt de 400 mg magnesium gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groente zoals spinazie zijn voorbeelden van voedsel met veel magnesium. Helaas hebben we niet allemaal een perfect voedingspatroon en redden we de dagelijkse 400 mg magnesiuminname niet altijd. Dit kan vervolgens aangevuld worden met voedingssupplementen, of beter, opgenomen via de huid.

CND shellac

Tijdens de pedicure heeft u de mogelijkheid in uw nagels te laten lakken met CND shellac.
Met Shellac heb je gegarandeerd weken lang prachtige, hoogglans teennagels! Shellac breng je al binnen 30 minuten aan en omdat de lak uit hard onder een UV-lamp heb je geen droogtijd nodig. De Shellac lak biedt je nagels een sterke, natuurlijke bescherming en blijft de gehele tijd krasvrij!

Shellac is een hybride nagellak, die je draagt als een gel. De combinatie van de Shellac Top Coat en Base Coat en de shellac kleuren, die je uit hard onder een UV-lamp maken je nagels bijna onverwoestbaar! Shellac is dus absoluut geen traditionele nagellak, waarbij je na het aanbrengen nog minuten lang zoet bent met de droogtijd. Bovendien kunnen de kleinste krassen en beschadigingen bij een traditionele nagellak al fataal zijn. Dankzij de hybride eigenschap van Shellac zijn je nagels veel harder, heb je geen droogtijd meer en weerstaat het krassen en beschadigingen zonder direct af te bladderen!

Shellac breng je aan als een traditionele nagellak, alleen heb je vooraf eerst de Base Coat nodig. Deze breng je aan op je nagels en laat je ongeveer 10 seconden uitharden onder de UV-lamp. Vervolgens kun je één of meerdere Shellac kleuren aanbrengen op je nagels, en laat deze zo’n 2 minuten uitharden onder de UV-lamp. Tot slot breng je de Top Coat aan, die je wederom 2 minuten laat uitharden onder de UV-lamp. Als finishing-touch verwijder je de plakkende laag van je nagels met de 70% alcohol. Heb je genoeg van je huidige Shellack kleur? Geen probleem, want deze is binnen 10 minuten te verwijderen! De lak is dun en flexibel als een traditionele nagellak, maar ziet er veel natuurlijker uit. Ook biedt Shellac een sterke, natuurlijke bescherming voor je nagels.

get shellacked!